אם גם אתם מעוניינים להשתלב בעולם התעסוקה ההייטקיסטי, יש שני צעדים חשובים עליהם אנו ממליצים. הראשון הינו הכרת בדיקות תוכנה מושגים שונים והשני הוא הרשמה אל קורס QA. מהם אותם מושגים מרכזיים בעולם בדיקות התוכנה? התחילו לקרוא!
בדיקות תוכנה – מושגים בסיסיים QA ו – QC
שני המושגים החשובים אותם כל אדם העוסק בבדיקות תוכנה צריך להכיר הם: הבטחת איכות (Quality Assurance) ו – בקרת איכות (QC). לימודי QA מכשירים את בודקי התוכנה לבצע בדיקות איכות של כל אותם מרכיבים בתוכנה וזאת על מנת לוודא שהם אכן עובדים באופן תקין ומותאמים לדרישות הראשוניות.
אסטרטגיית בדיקות תוכנה בבתחיל בביצוע בדיקות QA בהן הבודק יאתר פגמים לאורך כל פיתוח המוצר וידווח על כך. מושג נוסף הוא בקרת איכות (Quality Control). כאן בודקי התוכנה יבחנו את התהליכים אותם מבצעים במהלך התכנות ולא רק את התוצאה הסופית של התוכנה. במקרה של בקרת איכות, בודקים את המוצר ומוודאים שהוא מקיים את כל הדרישות בפרק זמן מסויים של פיתוח המוצר, כפי שהלקוח רצה.
תכנון בדיקה ומציאת BUG – המושגים החשובים
- BUG – המשמעות של מושג זה היא ‘פגם’ או ‘דפקט’. מטרתו העיקרית של בודק תוכנה היא לאתר פגמים במערכת הנבדקת. פגמים ברכיב מסויים או באפליקציה אשר יכולים לגרום לרכיב או למערכת להיכשל בביצוע הפונקציות הנדרשות. כאן המטרה היא למנוע מצב בו הלקוח מגלה בזמן אמת שהמוצר אותו הוא רכש אינו עובד כראוי.
- Test plan – תכנית הבדיקות. כאן מדובר על מסמך אשר בו יש פירוט אודות כל הקשור אל משימות הבדיקה ותכנית אשר מהווה את התיעוד של תהליך תכנון הבדיקות.
- Test case – אין בודק תוכנה אשר אינו מכיר מושג אשר שמשמעותו בעברית היא ‘מקרה בדיקה’. כאן מדובר על דרישות ספציפיות שיכולות לכלול סט של ערכי קלט, תנאים מקדימים, תנאי סיום ותוצאה צפויה שפותחו ספציפית עבור אותו אובייקט אשר נבדק.
- STD – תכנון הבדיקה. תכנון זה יכלול את תהליך הבדיקה והתוצאות המצופות.
- STR – מסמך סיכום בדיקה שנערכה.
- מסמך STP – מסמך המיועד לבודק התוכנה, בו קיים תכנון מפורט של הבדיקות, אסטרטגיות לתהליך הבדיקות, לוח הזמנים הדרוש לביצוע הבדיקות, דרישות כאלו ואחרות לבדיקות ועוד. בכל מסמך כזה יהיה מבוא ובו תיאור בקצרה של הפרוייקט.
בדיקות בקופסה..
BLACK BOX – בדיקות תוכנה בהם לא צריך ידע בתכנות, שכן בבדיקות אלו לא עוסקים בקוד. כאן בודק התוכנה, יסרוק אותה באמצעות מקשים והזנת כל מיני משפטים או צורות בשדות השונים של הבדיקה, כאשר המטרה העיקרית של הבדיקה היא לבחון האם התכנית מתרסקת בעקבות פעולות אלו והיכן.
WHITE BOX – בדיקות תוכנה הכוללות קריאה מלאה של קוד ותיקוני קוד. רק בעל ידע בתכנות יוכל לבצע בדיקות אלו.
בהצלחה בקורס ה- QA!